29 Ağustos 2016 Pazartesi

Boşanmak

Karşılıklı sevgi, güven ve mutluluk beklentisinin sona ermesine boşanma deniyor. Peki tanımı kadar kolay mı boşanmak? Karşılıklı beklentilerin sona ermesi olarak tanımlanan bu birliktelikte  gerçek beklentilerle mi başlanıyor yola?
Taraflar evlilik birlikteliğine girmeden önce karşılıklı olarak tutamayacakları vaatleri veriyor belkide birbirlerine yapabileceklerini sanarak! Sormak gerekmez mi önce "ben bu evlilikten ne bekliyorum", "beklentimi eş adayım ne kadar karşılayabilir" ya da "beklentilerim ne kadar gerçekçi" diye?
Gerçekçi olmayan beklentiler, evlilik birlikteliğinde karşılanmayınca bir süre sonra çatışmalar başlıyor. Bu çatışmalar "kim daha haklı" savaşlarına dönüşüyor. Sonuçta karşılıklı suçlamalarla boşanma gündeme geliyor.
Bu süreçte en büyük yarayı da çiftlerin çocukları alıyor aslında. Karşılıklı öfke ve intikam duyguları çocuklar kullanılarak giderilmeye, çocuklar üzerinden taraflar birbirlerini cezalandırmaya çalışıyor.
Beklentiler gerçekleşmediğinde yasal olarak sona eren evlilik birlikteliğine çıkmadan önce lütfen kendinize sorun: Ben bu evlilikten ne bekliyorum? diye. Eğer beklentiniz gerçekten uzaksa ve siz evlenince herşey yoluna girer beklentisindeyseniz bilin ki bu da gerçekleşmeyecek bir beklentiden başka birşey değil.
İşler çözümsüzlük noktasına gelmeden önce profesyonel destek almaktan lütfen çekinmeyin.
Uzm.Psk. Özlem MAMA www.psikologsamsun.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder